Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χαιρετισμός του εκπροσώπου του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ.Γ. Καρατζαφέρη στην 69η επέτειο στο Γοργοπόταμo

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Δήμος Λαμιέων διοργάνωσε τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντιστάσεως στο Γοργοπόταμο. Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη εκπροσώπησε το Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. κος Ιωάννης Μακρής. Ακολουθεί ο χαιρετισμός:


“Σεβαστοί πατέρες,
Κύριοι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Κοινοβουλίου,
Κύριοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης,
αισθάνομαι την ανάγκη να υποκλιθώ μπροστά σας βλέποντας ακόμα και σήμερα να μην επιτρέπετε η γαλανόλευκη να ακουμπήσει το έδαφος και να απολογηθώ για τους θρασύδειλους αλαλαγμούς που δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια εθνικής ενότητος.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί λαμπρό παράδειγμα των όσων μπορούν να επιτύχουν οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι, διατρανώνοντας προς κάθε κατακτητή ή επίδοξο επικυρίαρχο ότι «για τη Σημαία και τον Σταυρό, δεν υπομένουνε ζυγό».
Είναι επίσης γνωστό ότι οι Έλληνες ομονοούμε και παραμερίζουμε τις όποιες διαφορές μας μόνον σε κατάσταση ανάγκης κατά την οποίαν ο κίνδυνος είναι παρών και αναπότρεπτος δι’ άλλων μέσων ή μη μόνον δια της ενότητος και της κοινής προσπάθειας.
Η περίοδος που διανύει η πατρίδα μας είναι σίγουρα μία τέτοια κατάσταση ανάγκης, η οποία απαιτεί την ομοψυχία όλων μας.
Οι μαχητές της ελληνικής αντίστασης εδώ στο Γοργοπόταμο, απεδείχθησαν άξιοι συνεχιστές των Σπαρτιατών και των Θεσπιέων που θυσιάστηκαν λίγο πιο κάτω από εδώ, στις Θερμοπύλες, τηρώντας τη σπαρτιατική υπόσχεση «ΑΜΕΣ ΔΕ ΓΕΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ».
Έχουμε, επομένως, οι νεότερες γενιές ιερό καθήκον να φανούμε αντάξιοί όλων των προγόνων μας, να παραμερίσουμε τις διαφορές και να απαλλαγούμε από πρακτικές που κόστισαν στην Ελλάδα και στη γενιά μας όσα δεινά βιώνουμε σήμερα και ενωμένοι να εργαστούμε για μία καλύτερη Ελλάδα, διαμηνύοντας σε κάθε περίπτωση προς κάθε επίδοξο επιβουλέα της ελληνικής γης, της ελληνικής ιστορίας και παραδόσεως και της ελληνικής φιλοτιμίας: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!
Ευχαριστώ!”
Δυστυχώς, η φετινή επέτειος αμαυρώθηκε από μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία μη σεβόμενα το μήνυμα της εθνικής ενότητας της επετείου καθώς και τη μνήμη των ηρώων του Γοργοποτάμου, προσπαθούσαν με θρασύδειλους αλαλαγμούς να αλλοιώσουν το κλίμα ομοψυχίας που η ημέρα και ο ιερός χώρος επιβάλλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου