Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αποχαιρετούν τον 13ο και 14ο μισθό και οι Πορτογάλοι;

Ακoλουθούν τους Έλληνες στην λιτότητα
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στη δανειακή σύμβαση των 78 δισ. ευρώ με ΔΝΤ και ΕΕ. "Παρουσιάζουμε ρωμαλέο, ισοσκελισμένο, πραγματιστικό προϋπολογισμό του κράτους, που θα καθοδηγεί την εθνική οικονομία εν μέσω της κακοκαιρίας στο πεδίο της διεθνούς οικονομίας", τόνισε ο κ. Κουέλιο.
Στο νέο προϋπολογισμό, αναμένεται να προβλέπεται κατάργηση 13ου και 14ου μισού των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν μηνιαίες απολαβές άνω των χιλίων ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα δεν προβλέπονται προς το παρόν μισθολογικές απώλειες, αλλά θεσπίζεται η ημερήσια αύξηση του ωραρίου κατά 30 λεπτά.
Η δεξιά κυβέρνηση που ήλθε στην εξουσία μέσω πρόωρων βουλευτικών εκλογών την 5η Ιουνίου προβλέπει ότι το 2012 η πορτογαλική οικονομία θα συρρικνωθεί σε εφαρμογή της οικονομικής περιοριστικής πολιτικής σε ποσοστό 2,8%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει συρρίκνωση 3%. Παράλληλα το ποσοστό των ανέργων, σήμερα περίπου 12,5%, του εργατικού δυναμικού, στα τέλη του 2012 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 13,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου