Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ, ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ – Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Καρατζαφέρη προς τον Ελληνικό Λαό


“Ανοιχτή επιστολή στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ”
Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ
Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ

Αγαπητοί φίλοι,

Συνοδοιπόροι στη δύσκολη, κοπιαστική πορεία, αυτού του σκληρόβατου Μαραθωνίου για τη σωτηρία της οικονομίας και ως εκ τούτου της ίδιας της χώρας, γνωρίζω ότι οι περισσότεροι, αν όχι σχεδόν όλοι, έχετε εξουθενωθεί απ’ αυτή την Πανεθνική προσπάθεια.
Γνωρίζω ότι άλλαξε σ’ όλους η ζωή. Στα ασθενέστερα νοικοκυριά, μάλιστα, δραματικά. Φτάσαμε να μη μπορούμε να ζήσουμε μόνοι τα παιδιά μας. Από τα δυσβάσταχτα δάνεια, προϊόν επιπόλαιων αποφάσεων και κοντόφθαλμων πελατειακών πολιτικών του παρελθόντος, περάσαμε στην επαιτεία. Η ακράτεια των συνδικαλιστών για προνόμια που δεν άντεχε ο προϋπολογισμός της χώρας, η πλεονεξία κάποιων, ευτυχώς όχι όλων, προνομιούχων του κεφαλαίου, αλλά του συνόλου, σχεδόν, της μεταπολιτευτικής οικονομικοκοινωνικής νομενκλατούρας, να καταθέτουν το παντοιοτρόπως αποκτηθέν πλεονασματικό τους απόθεμα σε Τράπεζες του εξωτερικού, η ενδοτικότητα Υπουργών και άλλων αξιωματούχων στον εύκολο πλουτισμό εις βάρος του κράτους, με ακραία φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, συνέβαλαν, εν πολλοίς, στην παθογένεια της Εθνικής Οικονομίας…
Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ’ εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος. Και αυτή, δυστυχώς, από τη δραματική ροή των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις. Χρειαζόμαστε την έξωθεν στήριξη. Την ουσιαστική συμβολή δηλαδή, αυτών που εμπιστευτήκαμε ως εταίρους. Αυτούς με τους οποίους από κοινού βουλευόμεθα στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Αυτούς με τους οποίους από κοινού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα, το ΕΥΡΩ.
Όλα αυτά τα χρόνια μας έδωσαν πολλά με τα διάφορα “πακέτα” και όχι μόνο. Όμως και μείς τους δώσαμε πολλά. Καταναλώνουμε το μισθό μας σε δικά τους πολυκαταστήματα, που η λειτουργία τους έβαλε λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρά ελληνικά καταστήματα. Με τις εισαγωγές από τις χώρες τους μεταφέρουμε τον όποιο πλούτο της χώρας μας στα ταμεία τους (έχουμε αγοράσει τα περισσότερα κατά κεφαλήν τηλέφωνα από την ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΝΟΚΙΑ). Προμηθευτήκαμε εξοπλισμό (αμυντικό-ηλεκτρονικό) σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από τις τρέχουσες στη διεθνή αγορά.
Ήταν μια σχέση ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ. Και στα δύο υπήρξαμε υπερβολικοί. Σήμερα, η Ελλάδα, έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ως ΛΑ.Ο.Σ., αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλλει, παρά μόνο η συνείδησή μας και η υπευθυνότητα απέναντι στο ΕΘΝΟΣ να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010. Δείξαμε σαν κόμμα σοβαρότητα απέναντι στην επερχόμενη καταιγίδα. Όμως η διαχείριση του Μνημονίου δεν ήταν η ενδεδειγμένη και σκόνταψε στις ενδοκομματικές αγκυλώσεις του κυβερνώντος, τότε, κόμματος. Αποτέλεσμα η επιδείνωση. Τα διάφορα τεχνάσματα του μικροκομματικού παραλογισμού, εξέθεσαν στα μάτια των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ μας, όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας μας. ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ που, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί, δεν ήλθαν αυτοί σ’ εμάς, αλλά εμείς, εκλιπαρώντας, καταφύγαμε στην πόρτα τους. Με πολύ κακομοιριά και περισσότερη κουτοπονηριά προσπαθήσαμε ν’ αντλήσουμε παροχές, χωρίς να εξυπηρετούνται οι δεσμεύσεις μας για μια σειρά μεταρρυθμίσεων. Τώρα μας τιμωρούν γι’ αυτές τις “επιδόσεις” μας. Καθυστερούν την 6η ΔΟΣΗ. Ενώ έπρεπε να την είχαμε λάβει τον Σεπτέμβριο, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καταβληθεί το πρώτο 15νθημερο του Δεκεμβρίου.
Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους Δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: “Ή υπογράφετε ή δεν σας εκχωρούμε την συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6η ΔΟΣΗ.” Κοινώς, “πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ“.
Κατά την επίσκεψη της Τρόικας με διευρυμένη σύνθεση στο γραφείο μου, στη ΒΟΥΛΗ (η επιλογή του χώρου έγινε για να τονίσω τη θεσμικότητα και όλα τ’ απορρέοντα), εξήγησα ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεων τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την ΕΥΡΩΠΗ και το ΕΥΡΩ, όπως την αντιλαμβάνονται η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες “κατοχικού τύπου” αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μία ιδιότυπη “ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”.

Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω, μου έχει δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι η εμμονή εγγράφου διαβεβαίωσης επέχει θέση σύμβασης μεταξύ των αιτούντων την υπογραφή και των υπογραφόντων. Σύμβαση στην οποία κυρίαρχο και αναπόσπαστο στοιχείο αποτελεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Εξυπακούεται, δηλαδή, εξ’ αρχής, ότι το υπογεγραμμένο κείμενο είναι ισχυρό, όταν οι αναληφθείσες ή αναλαμβανόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκ μέρους των κυρίαρχων κρατών θα υλοποιούνται άνευ προσχημάτων και προσκομμάτων, καθ’ όσον η συνεχής προβολή προσκομμάτων επιδεινώνει, την ήδη κακή εικόνα της οικονομίας μας στη διεθνή αγορά.
Ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Έλληνες, προκειμένου να αποσοβηθούν τεχνητοί και ουσιαστικοί κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συμπατριωτών, διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει της στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ηςαναθεώρησης του Μνημονίου, μετά των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης.
Ανεξαρτήτως των δεσμεύσεων για την καταβολή της 6ης δόσης, ο ΛΑ.Ο.Σ. πιστεύει ότι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, όπως και η διόρθωση άλλων μακροοικονομικών ανισορροπιών, αποτελούν την καλύτερη συνεισφορά αυτής της νέας κυβέρνησης στην προώθηση της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας.
Εξυπακούεται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει, μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της, την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παπαδήμου. Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών πολιτικών, οι οποίες συνδέονται με αυτές τις αποφάσεις. Αυτή η εντολή επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους όλων των βουλευτών μας.
Ευχή και προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου) που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκφράσει αβίαστα τη βούλησή του ο κυρίαρχος, παρότι τραυματισμένος, Ελληνικός ΛΑ.Ο.Σ.
Ελληνίδες και Έλληνες, πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και όρθιοι. Με σωφροσύνη και χρηστή χρήση επιβάλλεται να διαχειριστούμε τα κεφάλαια που θ’ αντλήσουμε από τους εταίρους μας. Ταυτοχρόνως, να διευθετήσουμε χρονίζουσες διεκδικήσεις μας από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Ένα μάθημα που πρέπει να το τυπώσουμε βαθιά στη μνήμη μας, εκλογείς και εκλεγόμενοι.
Προσεύχομαι στο Θεό να μας βοηθήσει και να ευλογήσει την προσπάθεια για αναγέννηση του τόπου. Να γυρίσουμε ξανά σε σελίδες άξιες της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας. Να καταδείξουμε ότι η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, της Φιλοσοφίας, της Ιατρικής, του Ομήρου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αισχύλου, του Περικλή, του Ιπποκράτη, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα, του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα των 300, του Μ. Αλεξάνδρου, είναι παρούσα. Και ευχόμαστε, αυτοί που σήμερα έχουν την τύχη μας στα χέρια τους, να λειτουργήσουν μέσα από τις παγκόσμιες και διαχρονικές αποδοχές, διδαχές των προγόνων μας.
Εμείς, αχθοφορούντες το Πνεύμα των Αρχαίων Αθηναίων και την πειθαρχία των Αρχαίων Σπαρτιατών, πρέπει να τερματίσουμε ακμαίοι τη σκληρόβατη Μαραθώνια διαδρομή.
Αλήθεια, πόσο εύηχο θα μπορούσε να είναι μετά από 2.500 χρόνια το
-ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ;

Με την προσήκουσα ευθύνη,

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.Πρόεδρο του Eurogroup Jean-Claude Juncker
2.Ευρωπαίο Επίτροπο Olli Rehn
3.Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi
4. Επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde
5.Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy
6.Πρόεδρο και μέλη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου