Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΝΔΙΝΟ: Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας παρουσίασε ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης

Τα μέτρα για την προστασία των ελληνικών πλοίων από την πειρατεία στα ύδατα της Σομαλίας και η άρση του καμποτάζ είναι οι δυο μεγάλες προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας και τα σχετικά νομοσχέδια προγραμματίζονται να ψηφιστούν στη Βουλή, πριν από το τέλος του χρόνου, δήλωσε σήμερα, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Ναυτιλίας ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην ετήσια γενική συνέλευση του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού, ανακοινώσαμε – και έγινε πολύ ευμενώς δεκτό από το σώμα των συνέδρων – ότι η Ελλάδα πρόκειται να πάρει άμεσα μέτρα για την πάταξη της πειρατείας, θα νομοθετηθεί η άδεια να υπάρχουν ένοπλοι φρουροί στα πλοία με ελληνική σημαία στα ύδατα της Σομαλίας, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε, επίσης, ότι προωθεί την άρση του καμποτάζ, πράγμα, που όπως είπε, αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα από τις κρουαζιέρες.
Χθες το βράδυ ο Α. Γεωργιάδης είχε συνεργασία με το προεδρείο των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου, στη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσαν.
«Το πρώτο ερώτημα που μου τέθηκε από τους Έλληνες εφοπλιστές ήταν το αν θα ανασυσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.
Πράγματι, η κατάργησή του ήταν μια λάθος απόφαση και πρέπει να διορθωθεί.
Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να δημιουργεί αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας και να μην έχει η Ελλάδα.
Η ελληνική Ναυτιλία χρειάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και για πρακτικούς λόγους.
Θα μειώσει την γραφειοκρατία, θα ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικά στις καθημερινές διαδικασίες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων», είπε.
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε, όπως ανακοίνωσε, από τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου, να συμμετάσχουν ενεργά στην ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, αφού τους διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για να κάνουν επενδύσεις.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον εφοπλιστικό κόσμο για την Ελλάδα – οι Έλληνες εφοπλιστές θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα και είναι στο δικό μας χέρι να τους δώσουμε την ευκαιρία να το κάνουν ακόμη καλύτερα.
Θέλω να τους πείσω, με την παρουσία μου και με τις πολιτικές δεσμεύσεις μας, ως πολιτική ηγεσία, ότι θα έχουν πλέον στην Ελλάδα, το κατάλληλο και το σταθερό περιβάλλον – αυτό, άλλωστε, που φέρνει κι η νέα κυβέρνηση στον τόπο μας- ώστε να μπορούν, με ηρεμία, να επενδύσουν και να βοηθήσουν και αυτοί στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.
Ένα άλλο θέμα που ο κ. Γεωργιάδης συζήτησε με τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου ήταν η ναυτική εκπαίδευση και δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην υπουργό Παιδείας ‘Αννα Διαμαντοπούλου, να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο της ένα κομμάτι της ναυτικής εκπαίδευσης.
Την περίοδο που η ανεργία στην χωρά μας είναι μεγάλη, η έμφαση στην ναυτική εκπαίδευση θα φέρει τους νέους και πάλι στην εργασία της θάλασσας, ένα παραδοσιακό ελληνικό επάγγελμα, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Οι Έλληνες εφοπλιστές, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράστηκαν πολύ κολακευτικά για το επίπεδο της δουλειάς, που γίνεται στην κατασκευαστική ζώνη του Περάματος.
Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε, εξ άλλου, στο γραφείο του τον Έλληνα αντιπρύτανη στο πανεπιστήμιο του Σίτυ του Λονδίνου Κώστα Γραμμένο και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν την ελληνική και την διεθνή ναυτιλία και του ζήτησε τις απόψεις του για το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης.
Ο καθηγητής Γραμμένος είναι ένα πολύτιμο εθνικό μας κεφάλαιο, πρέπει να αξιοποιηθεί και θα προτείνω να βραβεύει από το υπουργείο Ναυτιλίας για την προσφορά του στα αντικείμενα της Ναυτιλίας και της χρηματοδότησής της.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να αξιοποιήσει αμέσως τον απερχόμενο γενικό Διευθυντή του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού Ευθύμιο Μητρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου