Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εισάγουμε πατάτες από τρίτες χώρες ενω έχουμε 70.000 τόνους στο Νευροκόπι στις αποθήκες να σαπίζουν

Προβληματισμός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους πάνω από 70.000 τόνους πατάτας Νευροκοπίου που παραμένουν αδιάθετοι.
Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του υπουργού, Κώστα Σκανδαλίδη, αναφορικά με τις εισαγωγές πατάτας από τρίτες χώρες αποφασίστηκε η ένταση των φυτοϋγειονομικών ελέγχων που εκτελούν τα αρμόδια περιφερειακά κέντρα του υπουργείου και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των περιφερειών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι δύο υφυπουργοί, Γιάννης Δριβελέγκας και Αστέριος Ροντούλης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, οι τρεις βουλευτές Δράμας, Χρήστος Αηδόνης, Χαρά Κεφαλίδου και Μαργαρίτης Τζίμας και ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης.
Για το ενδοκοινοτικό εμπόριο, αποφασίστηκε αυστηρός έλεγχος προκειμένου να γίνεται η αναγγελία όλων των διακινούμενων φορτίων πατάτας στις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων, γεγονός που θα επιτρέψει τον άμεσο εντοπισμό τυχόν ελληνοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου