Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. ROBERT PECK

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα με τον Καναδό Πρέσβη κ. ROBERT PECK.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. PECK δήλωσε τα εξής: «Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Σαν νέος πρεσβευτής στην Ελλάδα, ήμουν στην Ελλάδα πριν 15 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβω την πολιτική, οικονομική πραγματικότητα καθώς και τα πολλά επιμέρους θέματά της.
Την επόμενη χρονιά, θα εορτάζουμε 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.
Ελπίζουμε να υπογραμμίσουμε τη δυναμική για τη μελλοντική ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Σήμερα συζητήσαμε για εμπορικές επενδύσεις, και τους τρόπους που η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να συνεργαστούν σε άλλους τομείς διακίνησης ιδεών. Συζητήσαμε τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών καθώς και το πώς μπορεί να εργαστούμε συλλογικά, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.
Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι πάλι στην Ελλάδα. Ξέρω ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές τώρα, αλλά πιστεύω στο αθάνατο ελληνικό πνεύμα».


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Καλωσορίσαμε σήμερα στα γραφεία του ΛΑΟΣ με τον Πρέσβη κ. Κοραντή και την κ. Δέσκα, τον Πρέσβη της φίλης μεγάλης χώρας του Καναδά.
Συζητήσαμε θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες ουδέποτε έχουν διαταραχθεί στα 70 χρόνια της διπλωματίας μεταξύ αυτών των κρατών μας.
Ζήτησα από τον Πρέσβη του Καναδά, να δει εάν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, η οποία μπορεί να προσφέρει μεγάλες και εξαιρετικές δυνατότητες.
Συζητήσαμε και για θέματα που άπτονται εταιρειών οι οποίες είναι ήδη εγκαταστημένες στην Ελλάδα, και δεσμευτήκαμε να προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη ένα ευρύτερο περιθώριο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Ενεργοποίηση κάποιων συμφωνιών που υπεγράφησαν με την επίσκεψη πέρσι του Πρωθυπουργού του Καναδά.
Θέλω να πιστεύω ότι η βελτίωση των σχέσεων θα αποβεί υπέρ και των δύο κρατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου