Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έλληνες και Τούρκοι, διαβάστε με προσοχή τις δηλώσεις του Κούρδου βουλευτή!!!


Μετά τη σύλληψη της Semira Varlı, προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαν, του κόμματος BDP, ο βουλευτής του νομού, Οζντάλ Ουτσέρ (Özdal Üçer), δήλωσε ότι μετά τη σύλληψή της η πρόεδρος υπέστη βάναυση προσβολή και κακοποίηση από τις τουρκικές αρχές.
Ο Οτσέρ είπε επί λέξει τα εξής:

"Αν δεν μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα στην ίδια την πατρίδα
μας, στον ίδιο το νομό και στο ίδιο το χωριό μας, τότε και μεις θ

α απαγορεύσουμε στο νομάρχη, τον εισαγγελέα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό να κινείται εντός του νομού. Αυτός ο λαός έχει το δικαίωμα στην νόμιμη αυτοάμυνα. Απευθύνω έκκληση στον νομάρχη: Σύνελθε και μάθε πού βρίσκεσαι. Γιατί αν δεν το μάθεις, θα σου το μάθουμε εμείς μαζί με το λαό μας."
Ο Ουτσέρ, που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ μπροστά στο κτίριο της νομαρχιακής, είπε ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι παράνομες επιθέσεις του κράτους εναντίον των Κούρδων, θα δοθεί πολύ σκληρή απάντηση.
Αναφερόμενος στη σύλληψη της Βαρλί, ο Ουτσέρ είπε ότι μετά τη σύλληψη, που ήταζν παράνομη, υπέστη βάναυση προσβολή και συνέχισε:
"Η Βαρλί, ήταν υπό ολοήμερη παρακολούθηση με εντολή εισαγγελέα, λες και πρόκειται για μέλος και εκπρόσωπο παράνομης οργάνωσης. Όταν την συνέλαβαν την προσέβαλαν μπροστά στους συντρόφους της και την οδήγησαν στη φυλακή, μετά από ψεύτικη καταγγελία.
Απευθύνω από δω έκκληση.
Είτε πρόκειται για δικαστή, είτε πρόκειται για εισαγγελέα, νομάρχη ή πρωθυπουργό. Αν συνεχίσετε να περιπαίζετε και να προσβάλετε αυτόν τον λαό, αν να συνεχίσετε να αδικείτε αυτόν τον λαό, τότε αυτός ο λαός θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Να μάθετε να συμπεριφέρεστε και να μάθετε πού βρίσκεστε, ασχέτως αν είστε δικαστή, εισαγγελέας. Το δηλώνω ξεκάθαρα επό αυτή εδώ τη θέση. Εαν εμείς, δεν μπορύμε να κινούμαστε ελεύθερα στην ίδια μας την πατρίδα, στο νομό και το χωριό μας, εάν δεν μπορεί να κινηθεί ο βουλευτής, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, ο εργαζόμενος στο κόμμα μας, ο μαθητής, ο εργάτης και ο συνταξιούχος, τότε θα απαγορεύσουμε να κινείται στο νομό και στον ίδιο το νομάρχη, τον εισαγγελά και τον πρωθυπουργό.
Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές του ΑΚΡ και στον πρωθυπουργό. Σταματήστε αμέσως τις παράνομες επιθέσεις και προσβολές. Θα πρέπει να απελευθερωθούν οι σύντροφοί μας που κρατούνται. Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων και στελεχών του κόματός μας, θα απαντήσουμε με μεγάλη σκληρότητα.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, στους βουλευτές και τους εκλεγμένους του ΑΚΡ, δηλώνω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα εξής:
Εφ' όσον εμείς δεν μπορύμε να κυκλοφορύμε ελεύθερα στο Βαν, τότε και σεις όχι μόνο δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα, αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε ούτε ανάσα.
Απευθύνομαι στον Διευθυντή Ασφάλειας και του λέω φθάνει πια. Εδώ και χρόνια υπομένουμε τη βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας. Αυτός ο λαός έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Μάθετε να συμπεριφέρεστε και μάθετε πού βρίσκεστε. Απευθύνομαι στο νομάρχη και του λέω να συμμαζευτεί. Ειδάλλως θα τον συμμαζέψουμε εμείς".
Ο λαός αυτός θα εκδηλώσει τη δομοκρατική του αντίδραση με τον πιο σκληρό τρόπο. Όταν σήμερα εσείς δεν σέβεστε τις αξίες αυτού του λαού, τότε κι αυτός ο λαός σε καμία περίπτωση και στον ιαώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να σας σεβαστεί.
Πηγή: http://www.internethaber.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου