Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τρεις πρώην υπουργοί Άμυνας


Σοβαρές ευθύνες σε τρεις πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που στο παρελθόν διετέλεσαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας, καταλογίζει πόρισμα του ΣΔΟΕ που θα παραδοθεί στον εισαγγελέα, το αργότερο σε δύο μήνες, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής. Από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί αθέμιτες πρακτικές που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και κυρίως την αγορά των
γερμανικών υποβρύχιων και των φρεγατών.

Πληροφορίες της

εφημερίδες, από έγκυρη πηγή, αναφέρουν πως οι ευθύνες των τριών υπουργών θα περιγράφονται με λεπτομέρειες στο πόρισμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για πληρωμές προμηθειών για την αγορά των υποβρυχίων καταβλήθηκαν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα ποσά έχουν βρεθεί και στην έρευνα για τις φρεγάτες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δικαστικές πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο των ερευνών μιλούν «για παράνομες πληρωμές» και δεν αποκλείουν ο φάκελος της δικογραφίας που θα σχηματιστεί για τους πρώην υπουργούς να οδηγήσει σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Τέλος αναφέρεται ότι σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι έλεγχοι και για τουλάχιστον άλλα πέντε πρόσωπα (πρώην υπουργούς και βουλευτές), ενώ στο στόχαστρο, τέλος, των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται ήδη όχι μόνον πολιτικοί, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες, που ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις και ξέπλυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου