Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εκθεση του ΝΑΤΟ «καίει» τον Θάτσι Αφεντικό της Μαφίας ο πρωθυπουργός!




Ως το «µεγαλύτερο ψάρι» του οργανωµένου εγκλήµατος στο Κόσοβο περιγράφεται ο πρώην ηγέτης του UCKκαι νυν πρωθυπουργός του κρατιδίου Χασίµ Θάτσι σε έκθεση του ΝΑΤΟ που περιήλθε στην κατοχή της βρετανικής εφηµερίδας «Guardian».
Το συµπέρασµα αυτό συµπίπτει µε τα συµπεράσµατα της έκθεσης που έδωσε στη δηµοσιότητα πριν από περίπου έναν µήνα το Συµβούλιο της Ευρώπης προκαλώντας την έντονη αντίδραση ολόκληρης της πολιτικής τάξης της πρώην σερβικής επαρχίας η οποία κήρυξε µονοµερώς την ανεξαρτησία της τον Φεβρουάριο του 2008. Από την έκθεση του ΝΑΤΟ, η οποία χαρακτηρίζεται «απόρρητη», προκύπτει ότι οι Ηνωµένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάµεις ήταν σε γνώση της εγκληµατικής δραστηριότητας του κοσοβάρου ηγέτη.

Στην έκθεση περιέχονται λεπτοµερείς πληροφορίες για το οργανωµένο έγκληµα στο Κόσοβο. Η δηµοσιοποίησή της συµπίπτει χρονικά µε την απόφαση του Συµβουλίου της Ευρώπης να διατάξει τυπικά την έναρξη έρευνας σχετικά µε τη δραστηριότητα του Θάτσι αλλά και άλλων προσώπων που ανήκουν σήµερα στην πολιτική τάξη του Κοσόβου, την εποχή που ήταν µέλη του UCK. Σύµφωνα µε την έκθεση του Συµβουλίου της Ευρώπης, ο τότε ηγέτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου ήταν παράλληλα επικεφαλής ενός δικτύου που έκανε λαθρεµπόριο οργάνων απάγοντας σέρβους αµάχους.

Ο Θάτσι,που φέρεταιεπίσης να ασκούσε «βίαιο έλεγχο» στο λαθρεµπόριο ηρωίνης, επανεξελέγη πρωθυπουργός του Κοσόβου τον περασµένο µήνα έχοντας και την υποστήριξη των ΝΑΤΟΪΚΏΝ δυνάµεων. Το ΝΑΤΟ άρχισε «εσωτερική έρευνα» προκειµένου να βρεθεί ο υπεύθυνος της διαρροής της έκθεσης, η οποία φέρεται να συντάχθηκε το 2004 σύµφωνα µε του «Guardian». Στα «µεγάλα ψάρια» µαζί µε τον Θάτσι συµπεριλαµβάνεται και ο Ξάβιτ Χαλίτι, πρώην επικεφαλής τροφοδοσίας του UCK, βουλευτής και στενός σύµµαχος του Θάτσι σήµερα. Σύµφωνα µε τη ΝΑΤΟΪΚΉ έκθεση, ο Χαλίτι είναι επίσης «ανώτατο στέλεχος» του οργανωµένου εγκλήµατος, κυκλοφορεί µε ένα όπλο 9 χιλιοστών και ασκεί µεγάλη επιρροή στον πρωθυπουργό του.

Περιγράφεται µάλιστα ως «η δύναµη πίσω από τον Χασίµ Θάτσι», ενώ αναφέρεται ότι έχει στενούς δεσµούς µε την αλβανική µαφία και τις µυστικές υπηρεσίες του Κοσόβου. Συνδέεται επίσης µε το λαθρεµπόριο όπλων και ναρκωτικών και την πορνεία, απόπειρες εκφοβισµού εις βάρος στελεχών της αντιπολίτευσης και δυο φόνους που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χαλίτι είχε διακριβώσει «πολιτικό δάκτυλο» πίσω από την έκθεση του Συµβουλίου της Ευρώπης µε σκοπό τη «δυσφήµηση του UCK».
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου