Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΟΣ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ»
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ»

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. Σαλαβράκος κατέθεσε Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την «Είσοδο Τουρκικής Φρεγάτας

στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα».Το κείμενο της Ερώτησης του κ. Ν. Σαλαβράκου έχει ως εξής:



«Όπως αναφέρθηκε από το Ελληνικό Στρατηγείο σήμερα το πρωί, η τουρκική φρεγάτα "Γιλντιρίμ" εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια όμως και ακολουθώντας νότια πορεία εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου-Εύβοιας.

Λυπούμαι ότι βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση σχεδόν κάθε βδομάδα να υποβάλω ερωτήσεις σχετικά με την παραβίαση του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου εκ μέρους της Τουρκίας. Τούτο όμως είναι απαραίτητο για να καταγράφεται και να επισημοποιείται η αηδιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία πέραν της προκλήσεως αποδεικνύεται και επικίνδυνη. Λαμβανομένων υπόψη των δημοσιευμάτων του WikiLeaks (Ελληνική εφημερίδα "Το Βήμα" 25-1-11) που αναφέρονται σε δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά των στρατοκρατών και του βαθέως κράτους αυτής της χώρας, γίνετε αντιληπτό ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν κράτος παρελθόντων αιώνων που δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα πραγματικότητα και τις ιδέες της ΕΕ.

Ερωτάται η Επιτροπή:
Είναι διευθετημένη η ΕΕ να "τραβήξει" το αυτί της Τουρκίας και να σταματήσει κάθε συζήτηση με αυτήν για ανάρμοστη συμπεριφορά προς την ΕΕ και κράτος-μέλος της; Είναι βέβαιο ότι όσο η Τουρκία προκαλεί και δεν λαμβάνει απάντηση θα αποθρασύνεται και θα αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή».
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου