Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδιο με Ροντούλη :επικαλούμενος τις ανάγκες των Ελλήνων πολυτέκνων αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητηρίο σπιτιού του Ο.Ε.Κ. σε Αλβανίδα δικαιούχο


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης, αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητηρίο σπιτιού του Ο.Ε.Κ. σε Αλβανίδα δικαιούχο, ισχυριζόμενος ότι πρώτα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, και ακολούθως των αλλοδαπών. Το περιστατικό που προκάλεσε την οργή και την
έντονη αντίδραση της προέδρου του Ο.Ε.Κ. αλλά και δεκάδων πολιτών, συνέβη σήμερα το πρωί κατά την τελετή παράδοσης 138 κατοικιών στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας.

«Ντροπή σου» φώναξε η κ. Γωγώ Κωτίδου όταν άκουσε έκπληκτη τον κ. Ροντούλη να αρνείται να παραδώσει το παραχωρητήριο σε Αλβανίδα υπήκοο, η οποία πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει μία από τις 264 εργατικές κατοικίες που κατασκεύασε στην περιοχή ο Οργανισμός.

«Η κ. Κωτίδου είναι υπηρεσιακή παράγοντας και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του Κοινοβουλίου» απάντησε ο κ. Ροντούλης, ζητώντας από τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση να την επαναφέρει στην τάξη.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αν και ο κ. Ροντούλης δεν υποχώρησε στην αρχική του θέση επικαλούμενος τις ανάγκες των Ελλήνων πολυτέκνων.

Κατά τα άλλα στην εκδήλωση ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοιχτούν σταδιακά όλα τα προγράμματα παροχών του Ο.Ε.Κ. (επιδότηση ενοικίου, δάνειο για απόκτηση πρώτης κατοικίας και άλλα)..

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η δημιουργία οικισμών για εργαζομένους εκ μέρους του Ο.Ε.Κ., στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν σταδιακά τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων για απόκτηση κατοικίας.

Ο λόγος για την οποίο σήμερα παραδόθηκαν μόνο 138 από τις 264 κατοικίες είναι λόγω ενστάσεων που εκκρεμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου