Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"Τίποτα δεν είναι πιο προοδευτικό και πιο χρήσιμο στις μέρες μας, από την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας" - Δήλωση του υπουργού Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου, από τη Ρόδο


Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε από τη Ρόδο όπου βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το πρωί ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε μονάδα της 95 ΑΔΤΕ, το απόγευμα είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα και με κομματικά στελέχη, ενώ απόψε το βράδυ πρόκειται να παραστεί σε κομματική εκδήλωση.
Απαντώντας στην ερώτηση: ποιό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στους ακ

ρίτες των νησιών μας, οι οποίοι πολλές φορές γίνονται άμεσοι αποδέκτες των θέσεων και των προθέσεων της γείτονας χώρας (όπως για παράδειγμα από την δημοσιοποίηση του τουρκικού σχεδίου «Βαριοπούλα» που διέρρευσε πρόσφατα), ο κ. Βενιζέλος απάντησε:
«Όπως διαπίστωσα και νωρίτερα στην αντιπροσωπεία των Εθνοφυλάκων (που ήταν παρόντες στη συνάντηση που είχα το πρωί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) άρα σε μια αντιπροσωπεία πολιτών της Ρόδου που είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή μας να πάρουν το όπλο τους και να πάρουν τη θέση που τους ανήκει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπάρχει υψηλό φρόνημα, όχι ρητορικό αλλά έμπρακτο. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ευχαριστίας προς αυτή τη στάση και ενθάρρυνσης να συνεχιστεί, γιατί ως έθνος έχουμε πάντα απόλυτη ανάγκη να τονώνουμε την αξιοπρέπειά μας.
Τίποτα δεν είναι πιο προοδευτικό και πιο χρήσιμο στις μέρες μας, από την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας.
Επίσης όλοι οι Δωδεκανήσιοι, όλοι οι νησιώτες Έλληνες, όλοι οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών μας στον χερσαίο χώρο νοιώθουν και είναι ασφαλείς. Δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία. Διότι ο συσχετισμός των δυνάμεων τους καθιστά ασφαλείς. Διότι ο ίδιος σχεδιασμός και οι χειρισμοί μας, οι πολιτικό-διπλωματικοί και οι στρατιωτικοί επίσης, τους καθιστούν ασφαλείς».
Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε επίσης ότι και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν «μάχη» μέσα από εντάσεις που καταγράφονται καθημερινά, αλλά διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αντιμετωπίζονται αυτές, διαφυλάσσοντας πάντα τα δικαιώματα της χώρας μας.
«Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε μεγάλα βήματα με στόχο την σταθερότητα και την ειρήνη στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή - υπογράμμισε ο Υπουργός. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι μια πραγματικότητα στην οποία πιστεύει ο Ελληνικός λαός, όμως υπάρχουν κανόνες που είναι απαράβατοι, παρόλο που είναι γνωστοί, όπως ο σεβασμός των υφισταμένων συνόρων, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και βέβαια είναι προφανές ότι τα πάντα επηρεάζονται όχι μόνο από το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και από την κατάσταση στην Κύπρο, δηλαδή από την συνετή προσπάθεια να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο γνωστό πλαίσιο που έχει γίνει αποδεκτό εδώ και χρόνια στον ΟΗΕ και πάντα με την βούληση του Κυπριακού λαού και των δύο κοινοτήτων που έχουν όλες τις δυνατότητες να ζήσουν μονιασμένοι, ειρηνικά και με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου