Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δ
εν είναι κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια πραγματικότητα, που κάθε μέρα που περνάει μετατρέπεται σε κακό όνειρο. Μιλάμε για χιλιάδες μικρά η μεγαλύτερα σκουπίδια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ τους, μπορεί και να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.Ήδη το θέμα έχει απασχολήσει τη NASA από το 1960, και τώρα ανέθεσε στην
εταιρία Lockheed Martin, να κατασκευάσει ένα υπέρ-ραντάρ που θα παρακολουθεί 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο τη διαστημική σαβούρα.

Η L.M αναμένεται να το παραδώσει το ραντάρ το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπέρ-ραντάρ θα στηρίζεται σε ένα δίκτυο επίγειων ραντάρ που το καθένα θα επιτηρεί τι γίνεται στο ουράνιο στερέωμα.

Οι πληροφορίες θα αποστέλλονται στα κεντρικά και εκεί ένας κεντρικός υπολογιστής θα αξιολογεί την τροχιά του κάθε σκουπιδιού ξεχωριστά, θα ονοματίζει το κάθε σκουπίδι εξακριβώνοντας το βάρος και το μέγεθος του και θα προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των σκουπιδιών.

Οι επιστήμονες της Lockheed Martin, τονίζουν ότι η πορεία του κάθε τεμαχίου, του κάθε διαστημικού απόβλητου, θα καταγράφεται με ακρίβεια μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου