Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτη προσγείωση, της Egypt Air, αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - H εταιρεία, καθηλώνει για 12 ώρες, όλα τα αεροσκάφη της στο έδαφος, και ακυρώνει όλες τις πτήσεις


Μη προγραμματισμένη προσγείωση πραγματοποίησε, νωρίς το βράδυ, ένα αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, (Εgypt Air), στο διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από το Gatwick Λονδίνου στο Κάιρο και ενώ βρισκόταν στον αέρα, ο πιλότος έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επειδή υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ελήφθησαν αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις και είκοσι λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε ειδικό σημείο στο παρκινγκ του αεροδρομίου, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου μέχρι να ελεγχθεί το αεροπλάνο και να πάρει το πράσινο φως για την απογείωσή του.




Εν τω μεταξύ, ο αιγυπτιακός εθνικός αερομεταφορέας Egypt Air, ανακοίνωσε απόψε ότι αναστέλλει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών του για 12 ώρες.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι διαδηλώσεις στο Κάιρο και η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχουν κάνει τα ταξίδια από και προς το αεροδρόμιο της πόλης δύσκολα.
Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό καθ' οδόν προς τη χώρα θα εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να προσγειωθούν.
Η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την βορειαφρικανική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου