Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας


Διαδηλωτές έβαλαν σήμερα φωτιά στην έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι χωρίς προηγούμενο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Στήλες καπνού υψώνονταν από το φλεγόμενο κτίριο μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, ενώ
αρκετοί διαδηλωτές παραβία

σαν την είσοδο του κτιρίου ενός αστυνομικού τμήματος μιας άλλης συνοικίας στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ στρατιωτικά οχήματα εμφανίστηκαν σήμερα στους δρόμους του Καΐρου, μετά από μια ημέρα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο το CNN.

Και το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι στρατιωτικά αυτοκίνητα εμφανίστηκαν στους δρόμους του Καΐρου, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Λόγω των σοβαρών επεισοδίων ο αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που αρχίζει από σήμερα (Παρασκευή), μετά τις χωρίς προηγούμενο διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτησή του.

«Επειδή σε ορισμένες επαρχίες επικράτησε ανομία, και σημειώθηκαν ταραχές, λεηλασίες, καταστροφές, επίθεση και πυρπόληση δημόσιας και ιδιωτικής
περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε τράπεζες και ξενοδοχεία, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων», ανακοίνωσε εκφωνητής της κρατικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει από σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ, από τις 6 μ.μ. (16.00 GMT), έως τις 7 π.μ. (05.00 GMT), και οι κυριότερες πόλεις είναι το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου