Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Μας κάλεσαν να σώσουμε θρακικές επιχειρήσεις» λένε Τούρκοι επενδυτές

Τη
ς ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Τουλάχιστον «περίεργες» απόψεις για το οικονομικό μέλλον της Θράκης φέρεται να εξέφρασαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Τουρκικών Επιμελητηρίων, Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου, Ελληνες επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος στο 2ο Επιχειρηματικό Ελληνοτουρκικό Φόρουμ στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, Ελληνες επιχειρηματίες απηύθυναν πρόσκληση σε Τούρκους επενδυτές να προσέλθουν στη Θράκη για επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ευκαιρία για επενδύσεις στη Δυτική Θράκη αποτελεί η οικονομική κρίση που «ταλαιπωρεί» την Ελλάδα, πρόσθεσε ο Ρ. Χισαρτζικλίογλου, ο οποίος σημείωσε, σύμφωνα με μεγάλες τουρκικές εφημερίδες (Hurriyet, Milliyet), ότι το 85% των επιχειρήσεων στην περιοχή έχουν ήδη κλείσει, ενώ απειλούνται με χρεοκοπία και οι υπόλοιπες.

«Οι Ελληνες επιχειρηματίες -πάντοτε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους σε τιμές κάτω του κόστους προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Κασσιμάτη, όπως δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο, η Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα λόγω του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ, σύμφωνα με τον Ρ. Χισαρτζικλίογλου, «η Τουρκία πρέπει να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα εάν εκείνη θέλει να βγει από την κρίση».

Η περιοχή της Δυτικής Θράκης παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου