Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ε, όχι κ. Χατζηδάκη και «κίνημα του τζάμπα», το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»


Στην προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού της κ. Κ. Χατζηδάκη (εδώ), υπάρχει πρόσφατο άρθρο του ίδιου, στο οποίο, ο κ. Χατζηδάκης βάλει εναντίον του κινήματος για τα διόδια «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, γράφει:«….Παρατηρώντας την επικαιρότητα τις
τελευταίες μέρες, διαπίστωσα ότι αναπτύσσεται το λεγόμενο «κίνημα του τζάμπα». Με αφορμή την....
επιβάρυνση μέσω διοδίων για

να γίνουν καινούριοι δρόμοι, ή έστω με αφορμή συγκεκριμένες και πραγματικές αδικίες εις βάρος κατοίκων ορισμένων περιοχών της Ελλάδας, λόγω αυτού του συστήματος, εμφανίζεται μια λογική αυτοδικίας. Οι μπάρες σπάνε και ο καθένας εφαρμόζει το δικό του νόμο επικροτούμενος από σημαντικό τμήμα των αναλυτών και της κοινωνίας…».

Επειδή ο κ. Χατζηδάκης είναι και τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς οι απόψεις του εκφράζουν επίσημα και τις απόψεις του κόμματος (εκτός αν υπάρξει διάψευση).

Κατ’ αρχήν εμείς θα προτιμούσαμε κ. Χατζηδάκη, όχι απλά να παρατηρείτε την επικαιρότητα, αλλά να συμβάλλετε στη διαμόρφωσή της, γι’ αυτό εξάλλου έχετε και ισχυρό κομματικό αξίωμα. Όμως ρωτάμε: Από πού εξάγετε το συμπέρασμα ότι οι πολίτες, που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο, σε μια κατάσταση που το κόμμα σας μαζί με το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν, είναι απλοί «τζαμπατζήδες»;; και όχι υπερήφανοι αλλά επαναστατημένοι πολίτες;;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στους εργολάβους να φυτεύουν όπου θέλουν διόδια και να αυξάνουν τις τιμές όσο θέλουν; Από αύριο μάλιστα έρχονται και νέες αυξήσεις. Ποιος έδωσε το δικαίωμα, σε οποιονδήποτε να περιορίζει την κίνηση των πολιτών αυτής της δύστυχης χώρας, χωρίς προηγουμένως να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει δημόσιους παράλληλους δρόμους, ώστε να κινούνται οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των δρόμων των εργολάβων, αλλά πληρώνουν όμως πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας;

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Χατζηδάκης, εξισώνει το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» με εκείνους που έχουν καταλάβει ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, χωρίς άδεια του κράτους και σεβασμό στο Σύνταγμα.

Μα κ. Χατζηδάκη, εσείς μήπως δεν ήσασταν εξέχον και ισχυρό μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή; Γιατί δεν σας ακούσαμε ποτέ να λέτε προς τον τότε πρωθυπουργό: «ως εδώ, ή αλλάζει αυτό το καθεστώς ή εγώ καταγγέλλω δημόσια την κυβέρνηση και παραιτούμαι»;; Τώρα προς τι η διαμαρτυρία;;

Στο τέλος του άρθρου του ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνεται της συντήρησης των υπαρχόντων κανόνων του ισχύοντος πολιτικού συστήματος και καλεί τους πολίτες να είναι πιστοί στην εφαρμογή των κανόνων που θέτει αυτό το πολιτικό σύστημα.

Επομένως και με βάση τη συντηρητική λογική του κ. Χατζηδάκη, οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε πιστά όσα θεσπίζει η νόμιμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το μνημόνιο και την Τρόϊκα, χωρίς καμία διαμαρτυρία.

Αν οι συντηρητικές αυτές απόψεις, είναι και επίσημες απόψεις της Νέας Δημοκρατίας, να τεθούν επίσημα ενώπιον του ελληνικού λαού, για να ξέρει και ο κόσμος τι αποφάσεις να πάρει και να μην βαυκαλίζεται με το «γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει ετούτο ή δεν κάνει εκείνο κ.λ.π.».
Πιστοί λοιπόν στη «νομιμότητα» του καθεστώτος;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου