Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εχθρική υποδοχή επεφύλαξαν Παλαιστίνιοι στη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών στη Γάζα

Λωρίδα της Γάζας
Τις οργισμένες αντιδράσεις και την αποδοκιμασία Παλαιστινίων γνώρισε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί που επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλωτές την αποδοκίμασαν έξω από το νοσοκομείο Αλ Κουντς, ενώ νωρίτερα είχαν πετάξει παπούτσια και αυγά κατά της αυτοκινητοπομπής της.

Οι διαδηλωτές χτύπησαν μια γυναίκα, μέλος της γαλλικής αποστολής, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι Παλαιστίνιοι φαίνεται πως εξοργίστηκαν από πληροφορίες -θεωρούνται εσφαλμένες- ότι η Μισέλ Αλιό-Μαρί χαρακτήρισε την κράτηση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ από τη Χαμάς ως έγκλημα πολέμου.

Άλλες πληροφορίες από τη συνάντηση της Γαλλίδας υπουργού με τον πατέρα του στρατιώτη ανέφεραν ότι η Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε πως ο Γκιλάντ Σαλίτ θα έπρεπε να δέχεται τις επισκέψεις του Ερυθρού Σταυρού.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο της Γαλλίδας υπουργού. Κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Φύγε από τη Γάζα».

Φεύγοντας από το νοσοκομείο Αλ Κουντς οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στο αυτοκίνητό της.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό. «Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν μητέρες, των οποίων τη θλίψη μπορώ να καταλάβω. Αλλά υπήρχαν και κάποιοι με άλλες προθέσεις» τόνισε.

«Ο αποκλεισμός της Γάζας εντείνει την φτώχεια και τρέφει την βία. Στο όνομα των αξιών της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας που συμμεριζόμαστε, η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να βάλει ένα τέλος» στον αποκλεισμό, επισήμανε η ίδια στη διάρκεια ομιλίας της στο Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γάζας.

«Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα, η Γαλλία δραστηριοποιείται για την ειρήνη και την ανάπτυξη της Παλαιστίνης. Η ειρήνη περνά από την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, του οποίου η Γάζα είναι αναπόσπαστο κομμάτι όπως η Δυτική Όχθη» υπογράμμισε.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου